Mogelijkheden

Op deze pagina staan een aantal mogelijkheden voor een cursus of workshop autobiografisch schrijven. Heb je zelf een idee of wil je met een kleine groep ( vrienden, collega's..) schrijven rondom een bepaald thema, dan is dat ook mogelijk.

 

Kennismakingsworkshop: Tijdens een of twee dagdelen maak je kennis met het autobiografisch schrijven. Een fijne manier om het schrijven te ervaren, gewoon voor een keer of als voorbereiding op een van de cursussen.

 

Basiscursus autobiografisch schrijven: In deze cursus schrijf je gedurende 5 ochtenden over situaties en gebeurtenissen uit je leven; van lang geleden of meer recent. De verschillende levensfasen zijn het uitgangspunt voor het schrijven.  Per keer is de aandacht gericht op één fase  van je leven. In vogelvlucht verschijnt zo een beeld van jezelf en hoe het was in de verschillende fasen van je leven.

 

 

Thema-cursussen: Deze cursussen zijn een vervolg op de basiscursus. De gehele cursus is gericht op een deel, facet of een fase van je leven. Dat werkt verdiepend. De themacursussen zijn ook los van bovenstaande cursus te volgen. Mogelijke thema's zijn:

 

-Mijn familie en ik: Hoe was het, in het gezin waarin je opgroeide? Wat gebeurde er? Wat was fijn? Wat juist niet? Langzaamaan verschijnen persoonlijke levensthema's in dat wat je schrijft.

 

-Aarde, water, lucht en vuur: Je onderzoekt jezelf en je leven via de kwaliteiten van de vier elementen. In deze cursus van vier ochtenden staat iedere keer een element centraal.

 

Doorlopende schrijfgroep; Bovenstaande cursussen vinden plaats op 5 of 4 wekelijkse bijeenkomsten; op dit moment in de bibliotheek van Tiel. Daarnaast is het ook mogelijk om deel te nemen aan een vaste schrijfgroep. Deze groep komt gedurende drie seizoenen per jaar (herfst, winter, voorjaar) drie of vier wekelijks een ochtend samen. In overleg wordt steeds een thema gekozen en het aantal keren dat daarover geschreven wordt.

 

Individuele schrijfsessie: Ook is het mogelijk om individueel te schrijven, eventueel gecombineerd met biografische gesprekken.