Mogelijkheden

Op deze pagina staan een aantal mogelijkheden voor een cursus of workshop autobiografisch schrijven. Heb je zelf een idee of wil je met een kleine groep ( vrienden, collega's..) schrijven rondom een bepaald thema, dan is dat ook mogelijk.

 

Kennismakingsworkshop: Tijdens deze workshop maak je kennis met het autobiografisch schrijven en kun je ervaren wat het voor je kan betekenen. Je krijgt een aantal  schrijfopdrachten en schrijft korte stukjes tekst. De verschillende  geschreven teksten vormen een afgerond geheel.  Schrijfervaring is niet nodig.

 

De loop van je leven: In deze cursus schrijf je gedurende 8 ochtenden over situaties en gebeurtenissen uit je leven. De verschillende levensfasen zijn het uitgangspunt voor het schrijven.  Per keer is de aandacht gericht op één fase van je leven, we beginnen bij het begin. In vogelvlucht verschijnt zo een beeld van jezelf en geleidelijk aan krijg je zicht op terugkerende levensthema's.

 

-Mijn familie en ik: Hoe was het gezin waarin je opgroeide en wat heeft het voor jou en je leven betekend om in dit gezin op te groeien? Je schrijft o.a. over fijne gebeurtenissen, lastige situaties, familietradities of hoe het altijd ging.  Schrijvend  krijg je meer zicht op jezelf en je leven.

 

-Aarde, water, lucht en vuur: Je onderzoekt jezelf en je leven via de kwaliteiten van de vier elementen. In deze cursus van vier ochtenden staat iedere keer een element centraal.

 

 

Individuele schrijfsessie: Het is ook mogelijk om individueel te schrijven, eventueel gecombineerd met biografische gesprekken.