Biografiegesprek

Tijdens een biografiegesprek sta je als het ware stil bij jezelf. Dit doe je aan de hand van een levensvraag die op dit moment belangrijk voor je is. De essentie van deze vraag onderzoeken we in een eerste gesprek. De hierop volgende gesprekken zijn steeds gericht op een andere levensfase. Soms onderbreken we het gesprek voor een korte schrijfopdracht over een bepaalde fase of gebeurtenis uit je leven. Ook kan het zijn dat het tekenen van een zogenaamd drieluik meer aansluit bij een situatie of de loop van een gesprek. Daarbij maak je drie eenvoudige tekeningen rondom een gebeurtenis of thema en vormt het getekende het uitgangspunt voor het gesprek.

 

Door de biografische gesprekken ga je op een andere manier naar je levensverhaal kijken. Als biografisch coach stel ik vragen, luister en benoem mijn waarnemingen. Vaak zijn je herinneringen gekleurd door hoe je gewend bent er naar te kijken. Je hebt ze als het ware 'vast' gelegd. Door de aard van de gesprekken kom je in beweging en schep je ruimte om te onderzoeken wie jijzelf bent in de gebeurtenissen. Je ontdekt hoe je gewend bent te handelen of hoe je reageert op situaties. Door terug te blikken op je leven en jezelf te onderzoeken vanaf je kindertijd ga je verbanden zien en kunnen levensthema's duidelijk worden.

 

Het aantal gesprekken varieert en is afhankelijk van je behoefte. Soms is een of twee gesprekken voldoende maar meestal volg ik een traject van gemiddeld zes gesprekken.

 

Kennismakingsgesprek: Tijdens een kennismakingsgesprek kan ik vragen beantwoorden en kunnen we samen bekijken of Biografiewerk iets voor je kan betekenen. Dit gesprek is kosteloos. Bel of mail gerust voor een afspraak.